Implantit

Hammaspuutoksen nykyaikaisin korvausmuoto on implanttihoito. Implantointi tulee tehdä hampaan poiston yhteydessä tai 6kk aikana poiston jälkeen tapauksesta riippuen. Hampaan poiston jälkeen luu alkaa resorboitua eli syöpyä pois, jolloin implantointi myöhemmässä ajankohdassa on yleensä hankalampi tai lähes mahdoton toimenpide. Tästä syystä implantointia suositellaan tehtäväksi 6 kuukauden aikana hampaanpoistosta.

Implantti on titaaninen ruuvi, joka kiinnitetään luun sisään ja ruuvin päälle kiinnitetään yksilöllinen hammas, joka näyttää kuin se olisi potilaan oma hammas. On hyvä muistaa, että implantti on kuitenkin varaosa, jota tulee huoltaa hyvin. Paras materiaali on aina oma hammas, mikään hammaslääkärin tekemä ei ole kuin oma kudos.

Mikään hammaslääkärin tekemä ei ole kuin oma hammas, huolehdithan siitä, että hampaasi pysyvät terveinä.

Implantin kotihoito-ohjeistus on samanlainen kuin potilaan omille hampaillekin, hammaslangan, väliharjan ja sähköhammasharjan käyttö aamuin illoin. Tämän lisäksi implantille tulee tehdä ammattimainen puhdistus 4-8 kuukauden välein vastaanotolla. Implanttihoito tehdään tapauksesta riippuen 3-4 hoitokäynnillä.